Офіційне спростування інформації поданої Анатолієм Штефаном в соціальних мережах

Анатолію Штефану

Офіційне спростування інформації поданої Вами в соціальних мережах

Шановний пан Анатолій!

У соціальній мережі Ви опублікували інформацію стосовно двох різних осіб з однаковими прізвищем, ім’ям та по-батькові завдавши репутаційної шкоди Громадській організації «Міжнародна асоціація волонтерів, переселенців та біженців України» та її засновнику, які ніколи не мали і не мають відношення до політики!!!

Засновник та керівник Громадської організації «Міжнародна асоціація волонтерів, переселенців та біженців України» Пісоцький Володимир Анатолійович та директор ТОВ «Редакція газети «Зоря», депутат Дніпропетровської обласної ради Пісоцький Володимир Анатолійович – ЦЕ ДВІ РІЗНІ ЛЮДИНИ.

ГО «Міжнародна асоціація волонтерів, переселенців та біженців України» звертається до Вас з проханням не поширювати неправдиву інформацію щодо Асоціації та її керівника. Просимо спростувати інформацію, а публікацію видалити!

Щодо Реєстру волонтерів:

Ініціатива створення реєстру волонтерів обговорювалася волонтерською спільнотою на «Міжнародному форумі волонтерів України» в місті Переяслав.

На сьогоднішній день є Реєстр волонтерів АТО та/або ООС в Державній податковій службі України, але в зазначеному реєстрі реєструються лише фізичні особи-волонтери з метою уникнення оподаткування гуманітарної допомоги , яка надходить на їхні рахунки у вигляді грошових коштів. Тому даний реєстр не є обов’язковим та далекий від об’єктивної, реальної кількості волонтерів, які здійснюють свою діяльність у різний спосіб .

ГО «Міжнародна асоціація волонтерів, переселенців та біженців України» та волонтерською спільнотою прийнято рішення створити власний «РЕЄСТР ВОЛОНТЕРІВ УКРАЇНИ «Міжнародної асоціації волонтерів, переселенців та біженців України». Реєстр потрібний і необхідний таким є спільне рішення волонтерів! Так, як його поки що не впровадила держава це робить Асоціація. Ознайомитися з РЕЗОЛЮЦІЄЮ.

«РЕЄСТР ВОЛОНТЕРІВ УКРАЇНИ «Міжнародної асоціації волонтерів, переселенців та біженців України» є добровільним. В реєстраційній формі інформація надається волонтерами у добровільному порядку і не має на меті жодних протиправних мотивів, а навпаки – з метою ведення єдиного реєстру для покращення координації волонтерів, полегшення комунікації та значного покращення їхньої ефективної співпраці та оперативності надання допомоги військовим та цивільним. Реєстр створений з дотриманням чинного законодавства! ГО «Міжнародна асоціація волонтерів, переселенців та біженців України» є офіційно зареєстрованою юридичною особою. Окрім того, ми звернулися до державних органів влади з ініціативою регламентувати законодавчо та створити саме ДЕРЖАВНИЙ РЕЄСТР ВОЛОНТЕРІВ.

Інформуємо, що ГО «Міжнародна асоціація волонтерів, переселенців та біженців України» працює над створенням кількох цифрових майданчиків (сайтів та мобільного застосунку) для об’єднання зусиль, координації діяльності та надання допомоги волонтерською спільнотою, підтримки військових,  внутрішньо переміщених осіб та біженців. «Реєстр волонтерів України «Міжнародної асоціації волонтерів, переселенців та біженців України» буде оприлюднений на новій версії сайту Міжнародної асоціації волонтерів, переселенців та біженців України та у мобільному застосунку. Наразі ми отримали велику кількість анкет, триває попередня реєстрація та перевірка діяльності кожного волонтера, з подальшою верифікацією та інтеграцією інформації на ресурсах Асоціації. Асоціація приділяє велику увагу безпеці волонтерів!

Після Вашої публікації на інтернет ресурси Асоціації та телеграм канали волонтерської спільноти були здійснені хакерські атаки, про що буде повідомлено відповідним чином правоохоронні органи, а зловмисників буде знайдено і притягнено до кримінальної відповідальності згідно чинного законодавства України .

Щодо Премії волонтерів:

Асоціація має право підтримати та нагородити волонтерів, тому ми ініціювали власну Премію – Міжнародна премія «Волонтер 2022-2023»! До обласних адміністрацій Асоціація звернулася з офіційною пропозицією надати інформацію щодо волонтерів, яких варто відзначити. Але присудження Премії відбуватиметься виключно регламентованим народним голосуванням. Церемонія оголошення результатів та нагородження відбудеться до Міжнародного дня волонтера. Визначення переможців премії проходитиме шляхом народного голосування на сайті Асоціації. За кого люди проголосують, того ми і нагородимо! Проведення благодійних заходів фінансується благодійниками та партнерами Асоціації.

Щодо посольства рф в Україні:

ГО «Міжнародна асоціація волонтерів, переселенців та біженців України» звернулася до Верховної Ради України, Кабінету міністрів України, Фонду державного майна України з пропозицією передати у тимчасове користування Асоціації та волонтерської спільноти комплекс будівель бувшого російського посольства з метою створення Будинку волонтерів України.

Щодо Асоціації:

ГО «Міжнародна асоціація волонтерів, переселенців та біженців України» працює над механізмами та ресурсами для всебічної підтримки волонтерів, переселенців, біженців та військових.

Щодо Уповноваженого Президента України з питань волонтерської діяльності:

У зв’язку з тим, що в теперішній час, коли діяльність волонтерів потребує особливої уваги та координації на рівні держави, а про волонтерську діяльність діючого Уповноваженого Президента України з питань волонтерської діяльності Пушкарьової Наталії Антонівни нічого не відомо, згадки про діяльність Уповноваженого під час війни – відсутні.

На «Міжнародному форумі волонтерів України» підписано та направлено колективне звернення до Президента України, щодо звільнення Пушкарьової Н.А.

Тримаємо волонтерський фронт та впевнено крокуємо разом до перемоги!

Голова Правління

Громадської організації

«Міжнародна асоціація волонтерів,

переселенців та біженців України»                                                             Пісоцький В.А.

Прокрутити вгору