Відкритий лист до Зеленського, Стефанчука, Шмигаля, Пушкарьової та Народних депутатів України

Відкритий лист

  Президенту України Зеленському Володимиру Олександровичу  
Голові Верховної ради України Стефанчуку Руслану Олексійовичу  
Прем’єр-міністру України Шмигалю Денису Анатолійовичу  
Народним депутатам України  
Уповноваженій Президента України з питань волонтерської діяльності Пушкарьовій Наталії Антонівні  

Шановне панство!

Указом Президента України Про Уповноваженого Президента України з питань волонтерської діяльності від 4 грудня 2019 року з метою підтримки волонтерської діяльності, забезпечення гарантій додержання прав i законних інтересів волонтерів було призначено Уповноваженим Президента України з питань волонтерської діяльності (поза штатом) Пушкарьову Наталію Антонівну.

На жаль, ми не бачимо діяльності Пушкарьової Наталії Антонівни на цій посаді, підтримки, захисту інтересів волонтерської спільноти та виконання обов’язків покладених на неї державою та Президентом України.

Враховуючи останні події з висловлюваннями Міністра фінансів України Марченко Сергія Михайловича про оподаткування волонтерської діяльності, ігноруванням Державною податковою службою України діалогу з волонтерською спільнотою, бездіяльності Уповноваженої Президента України з питань волонтерської діяльності, ігноруванням діалогу з волонтерською спільнотою Віцепрем’єр-міністром ‒ Міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Андріївною Верещук (яку двічі запрошували через помічницю на волонтерські форуми) та інші випадки з посадовцями, враховуючи хаос з волонтерами в державних структурах, вимагаємо відреагувати на наш лист та:

  1. Звільнити Пушкарьову Наталію Антонівну від виконання обов’язків Уповноваженого Президента України з питань волонтерської діяльності та координатора Національного альянсу волонтерів при Президентові України.
  2. З метою правового врегулювання волонтерської діяльністі в Україні запровадити посаду Уповноваженого Верховної Ради України з питань волонтерської діяльності
  3. Створити Національний альянс волонтерів при Президентові України або при Кабінету міністрів України.
  4. Призначити Ковальчука Миколу Миколайовича (який на даний час на громадських засадах здійснює адвокатський захист волонтерської спільноти, внутрішньо переміщених осіб та біженців з ініціативи Міжнародної асоціації волонтерів, переселенців та біженців України) Уповноваженим Верховної Ради України з питань волонтерської діяльності та координатором Національного альянсу волонтерів.

Відповідь прошу надати за вказаною електронною поштою: info@associationvolunteersukraine.com

Дякуємо за підтримку та запрошуємо до співпраці!

Голова Правління

Громадської організації

«Міжнародна асоціація волонтерів,

 переселенців та біженців України»                                           Пісоцький В. А.

Прокрутити вгору